ETC-feature-wide

برگزاری دوره‌های آموزشی ایمنی و آتشنشانی

ایمنی حریق به مجموعه ای از مطالعات و اقداماتی گفته می شود که هدف شان جلوگیری از حوادث آتش سوزی، کاهش اثرات یا واکنش در برابر آتش و کاهش صدمات ناشی از آن است. علم ایمنی در برابر آتش شامل مطالعات رفتار، دسته بندی، فرو نشانی و بازرسی آتش در قالب بخش های پژوهش و توسعه ، تولید و آزمایش است.

 

 به طور کلی روش های ایمنی در برابر آتش به دو دسته عامل (active ) و غیر عامل (passive ) تقسیم بندی می شوند:

روش های غیر عامل یا مقابل پیشگیرانه: شامل تدابیر و اقداماتی هستند که مانع از ایجاد و تشدید حریق شده یا عوامل احتمال آنرا کاهش می دهند. یکی از روش های غیر عامل مهم، استفاده از مصالح ضد حریق در ساختمان ها است که نقش مهمی دارد. علاوه بر این، اجرای مانور های آمادگی و آموزش های تخصصی نیز جز رو شهای مقابل پیشگیرانه محسوب می شوند.

روش های عامل یا مقابل پس از وقوع: شامل فعالیت های تشخیصی سریع بعد از وقوع حریق یا انجام اقدامات سریع و موثر است. از مهمترین روش های عامل میتوان به استفاده از سیستم های اعلام حریق اشاره کرد.

 

ایمنی حریق در صنعت:

ممکن است که کارکنان محیط های صنعتی در معرض مواد منفجره یا قابل اشتعال قرار بگیرند. مجاورت با این مواد می تواند به سوختگی یا دیگر آسیب های مرتبط به آتش منجر شود و سلامت کارکنان و محیط کاری را به خطر اندازد. حال ، به منظور آمادگی کارکنان برای مقابله با خطرات چنین مواد و محیطی، آنها باید در زمینه پیشگیری از این خطرات و مقابله به آنها ، در صورت مواجه شدن، دوره های آمورشی ایمنی و آتشنشانی را طی کنند.

 

علل عمده سوانح و حوادث ناشی از کادر محیط های صنعتی را میتوان به مواردی مانند :

تراکم کارکنان در محیط های کاری نسبتا کوچک، افزایش قدرت ماشین آلات و تعدد مواد خطرناک افزایش سرعت حرکت ماشین ها و محدود بودن و سرعت کم عکس العمل کارکنان، فقدان آموزش کافی برای کار با ماشین آلات، خستگی و بی حوصلگی و افزایش اشتباهات کارکنان، توجه بیش از حد به افزایش سطح تولید و در نتیجه افزایش ساعت های کاری، عدم سرمایه گذاری در سیستم های حفاظتی و برنامه ریزی برای ایمنی کارکنان، تعدد ماشین آلات در محیط های کوچک و ایجاد سر و صدای زیاد با وجود اقدامات ایمنی که کارگاه ها و محیط های صنعتی انجام میدهند، اما به نظر میرسد که این اقدامات کامل و کافی نباشند و خود کارکنان نیز باید گام هایی در جهت سلامت و حفاظت از خودشان بر دارند مانند پشت سرگذاشتن دوره های تخصصی ایمنی و آتش نشانی.

 

دوره های آموزشی در پندار ایمن

 ما در شرکت پندار ایمن،  دوره های ایمنی و آتشنشانی را در سطوح مختلف برگزار می‌کنیم.

دوره های ایمنی و آتشنشانی شامل مباحثی است که افراد با گذراندن این دوره‌ها می‌توانند از بروز حوادث گوناگون و حریق در اماکن مختلف  مسکونی، تجاری و صنعتی  پیشگیری کنند و در صورت وقوع حوادث آن را مدیریت کنند.

خطر همیشه در کمین است، به همین علت آموزش ایمنی و آتشنشانی به جلوگیری از خساراتی که در مواردی  کاملا جبران ناپذیر است میتواند کمک بسیاری کند.

کارشناسان  حرفه ای ایمنی و آتشنشانی ما آماده اند تا آموزش‌های هدفمند و تخصصی مباحث ایمنی آتشنشانی را متناسب با نوع کسب و کار و ساختمانی که دارید  به صورت تئوری و عملیاتی برگزار کنند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد دوره های اموزشی با شماره زیر تماس بگیرید:

021-46820808

گالری عکس‌ دوره‌ها

عناوین دوره های آموزشی تخصصی و عمومی ایمنی و آتشنشانی


مدیریت و فرماندهی عملیات در میدان

Operation Managment and command


هزمت (مواد خطرناک)

Hazardous Materials

 


مدیریت امداد و نجات

Rescue management

 


ایمنی حریق

Fire Safety

 

 


ارزیابی ریسک

Risk Assessment


اصول و مبانی پیشگیری حریق

Principles of Fire Prevention

 

 

دوره آموزشی مدیریت امداد و نجات

دوره آموزشی تکنسین عملیات امداد و نجات آتش نشانی مناسب برای کلیه علاقه‌مندان، اساتید، مربیان و به خصوص پرسنل سازمان‌ها و … است که در پایان دوره مدرک معتبر بین‌المللی دوره آموزشی تکنسین عملیات امداد و نجات آتش نشانی به متقاضی داده می‌شود. مدرک دوره آموزشی تکنسین عملیات امداد و نجات آتش نشانی برای رزومه کاری شما بسیار مفید و کارآمد است و همچنین می‌توانید از مدارک بین‌المللی برای مهاجرت و کاریابی در سراسر جهان استفاده نمایید.

آتش نشان فردی است که در راستای تحقق اهداف سازمانی یعنی نجات جان انسان‌ها (در پاره‌ای موارد حیوانات)، مال آن‌ها، حفظ اموال و ثروت‌های عمومی و ملی و ارائه خدمات بشر دوستانه اقدام می‌نماید. به منظور تحقق اهداف مذکور بالاجبار آتش نشان در هرگونه حوادث اضطراری که مردم به او احتیاج دارند با وسائل، تجهیزات همراه، آموزش‌های مورد نیاز (بدو ورود و دوره‌ای مستمر) مرتبط با شغل و تجربیات حاصله طی سالیان خدمت، شرکت و اقدامات بایسته را به عمل آورد.

 

جلسه اول:‌ اصول و فرماندهی نجات - مراحل نجات در آوار - دسترسی - رهاسازی و تثبیت.

جلسه دوم: انواع آوار - داخلی و خارجی - ارزیابی مصدوم - وظایف نجانگر در عملیات نجات از آوار.

جلسه سوم:‌ سیل و نحوه مواجهه با آن - زلزله و نحوه مواجه با آن. 

دوره آموزشی هزمت (مواد خطرناک)

در خصوص شناسایی و عملیات در حوادث مواد خطرناک کتاب‌ها و مقالات بسیار زیادی نوشته شده است. اما با وجود بومی شدن بخشی از دانش مربوطه، هنوز در سازمان‌های امدادی و اجرایی مسئول، مانند آتش نشانی، امداد جاده‌ای، پلیس، اورژانس، تأسیسات نفتی و افراد یا تیم‌های حمل و نقل یا نگهداری کننده مواد خطرناک از جمله انباردارها، رانندگان، کارکنان آزمایشگاه‌ها و درمانگاه‌های تصویربرداری با اشعه، از روش‌های تجربی برای کنترل حادثه و ایمن سازی آن استفاده می‌کنند که نتایج آن افزایش افراد مسموم در بین امدادگران، تیم‌های نامبرده و مردم می‌باشد. همچنین آسیب به محیط زیست از قبیل رها سازی پساب‌های آلوده و رها سازی محیط زیست آلوده شده و درمان با اطلاعات ناقص مسمومان توسط مراکز درمانی از نواقص روش‌های تجربی می‌باشد.

 

جلسه اول:‌ آشنایی با نشانه‌های ظاهری هزمت - روش‌های شناسایی مواد خطرناک.

جلسه دوم: آشنایی با تجهیزات حفاظت فردی و تیمی.

جلسه سوم:‌ تکنیک‌های رفع آلودگی در هزمت - زون بندی.

جلسه چهارم: آموزش کار با نرم افزارهای هزمت.

جلسه پنجم: آشنایی با لباس٬های هزمت.

دوره آموزشی مدیریت و فرماندهی عملیات در میدان

یک عملیات آتش نشانی مؤثر نیازمند یک مرکزیت فرماندهی است چنانچه فرماندهی وجود نداشته باشد و یا چندین فرمانده وجود داشته باشند، عملیات آتش نشانی به سرعت دچار گسیختگی قابل پیش بینی در موارد زیر خواهد شد:

اقدام، فرماندهی و کنترل، هماهنگی، طرح ریزی، سازمان دهی، ارتباطات، ایمنی و... بدون داشتن همکاری تیمی و طرح مناسب، ممکن نیست که اعضای شرکت کننده بتوانند مسئولیت و نقش خود را به طور مناسب انجام دهند. این گسیختگی به معنی عدم هماهنگی در عملیات است که سبب می‌شود راهبُرد، تاکتیک و کیفیت انجام عملیات آتش نشانی دچار آشفتگی و تشتت شود. فرماندهی یعنی به‌کارگیری یک سیستم در جهت هماهنگی انسان، ابزار و محیط.

 

جلسه اول:‌ نقش مدیریت فرماندهی تیم - مهارت های مدیر - اصول مدیریتی فایول.

جلسه دوم: نقش رویه های عملیاتی استاندارد.

جلسه سوم:‌ نقش رهبری فرماندهی تیم - تفاوت مدیر و رهبر - برقراری ارتباط با افراد تیم.

جلسه چهارم: پنج ابزار حیاطی برای توسعه حرفه‌ای کارکنان تیم - مراقبت از افراد تحت فرمان.

جلسه پنجم: نقش فرماندهی تیم در برنمه ریزی و آمادگی - مدیریت بحران - چگونگی جمع آوری اطلاعات - تبدیل اطلاعات جمع آوری شده به طرح و برنامه.

جلسه ششم: منابع موردنیاز برای مقابله با شرایط اضطراری - شکست در برنامه ریزی پیش از حادثه - تدوین رویه های عملیاتی.

جلسه هفتم: نقش فرماندهی در تصمیم گیری - مدل تصمیم گیری فرماندهی - تصمیم گیری مبتنی بر تشخیص اولیه.

جلسه هشتم:‌ مدیریت کار تیمی.

دوره آموزشی ارزیابی ریسک

شناسایی خطرات و ارزیابی ریسک روشی سازمان یافته و نظام‌مند برای رتبه بندی و اولویت ریسک‌ها و تصمیم‌گیری در راستای کاهش ریسک به میزان قابل قبول است. کلیه عملیات و فعالیت‌های تولیدی و صنعتی نیازمند الزاماتی هستند که قصور از هر کدام می‌تواند به بروز پیامدهای ناخواسته‌ای در قالب جراحات به پرسنل و مشتریان داخلی و خارجی، صدمه به فرایندها و محصولات تولیدی، خدمات ارائه شده، صدمات زیست محیطی، خدشه به اعتبار و آبروی سازمان و سایر دارائی‌های با اهمیت بینجامد.

 

جلسه اول:‌ اهمیت مدیریت ریسک - مفهوم ریسک - مستندسازی - شناسایی و تحلیل - تعیین اولویت ها

جلسه دوم: انتخاب و پیاده سازی راهکار - نقش و مسئولیت - اقدام و بازخورد مداوم.

جلسه سوم:‌ ازیابی پویا در ریسک - فرایند کنترل ریسک - تاکتیک‌های عملیاتی.

جلسه چهارم: الزامات و نقش افسران ایمنی - انتصاب افسر ایمنی و بهداشت (HSO) - بکارگیری افسر ایمنی حادثه (ICS).

 

دوره آموزشی اصول و مبانی پیشگیری

مدیریت این‌گونه حوادث که تنوع بسیار زیادی دارند، نیاز به امکانات و تجهیزات پیچیده و اطلاعات دقیقی از علوم و فنون مختلف دارد. مدیران و مسئولین سازمان آتش نشانی بایستی دقیقاً از استانداردهای ایمنی و حفاظت از حریق آگاهی داشته و تجهیزات و ابزار لازم در ارائه خدمات امدادی را در اختیار گرفته و به کار ببرند.

وقوع حوادث و آتش‌سوزی‌ها هرچند کوچک و جزئی باشد (مثل نشت گاز، آتش سوزی خودرو یا سقوط یک درخت در خیابان) سازمان‌های خدماتی و نیروهای امدادی متعددی را به فعالیت وامی‌دارد. این فعالیت‌ها نیاز هماهنگی‌های قبلی که در شرح وظایف هر سازمان مطرح شده و شرایط لازم جهت ایجاد ارتباط و همکاری آنها تعریف شده است.

سازمان‌ها و ارگان‌هایی که در مواقع بروز حادثه در سطح شهرها حضوری فعال دارند عبارت‌اند از: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، واحدهای اورژانسی و بیمارستانی، نیروهای نظامی و انتظامی، هلال احمر، شهرداری‌ها، نیروهای شرکت برق، گاز، آب و …

 

جلسه اول:‌ سیستم اعلام و اطفاء - ضوابط ایمنی در معماری.

جلسه دوم: مبحث سوم مقررات ملی ساختمان - مقاوم سازی سازه‌ها در برابر حریق.

 

دوره آموزشی ایمنی و حریق

حریق یکی از بزرگ‌ترین و پر اتفاق ترین خطراتی است که همواره جان و مال انسان‌ها و همچنین محیط زیست را تهدید می‌کند. حریق خطری است که تحت شرایط خاصی حتی می‌تواند به صورت کاملاً نامحسوس ایجاد بشود و خسارات غیر قابل جبرانی را به بار آورد و صدمات بسیاری به اموال و جان مردم بزند. از این رو بسیار اهمیت دارد تا بتوان با اقدامات کنترلی از بروز حریق پیشگیری نموده و در صورت بروز، در مراحل اولیه به طور کامل اطفا شود تا از ابعاد پیامدهای پس از رخداد حریق، به حداقل ممکن نیز کاهش یابد.

این دوره با هدف آشنایی پرسنل و کارکنان سازمان‌ها و شرکت‌ها با اصول صحیح استفاده از خاموش‌کننده‌های دستی جهت استفاده در مواقع بروز آتش‌سوزی تعریف شده است. یادگیری اصولی استفاده درست از کپسول‌های خاموش کننده، انتخاب درست کپسول اطفای حریق مناسب برای انواع آتش‌سوزی‌ها، نکات ایمنی مرتبط با استفاده، نصب و تعمیر و نگهداری این‌گونه خاموش کننده‌های دستی از ویژگی‌های برجسته این دوره آموزشی است که هر پرسنلی باید در مورد آن اطلاعات داشته باشد تا در هنگام بروز آتش سوزی بتواند سریعاً واکنش مناسبی دهد و از صدمات احتمالی جلوگیری کند.

 

جلسه اول:‌ طبقه‌بندی آتش سوزی - خود به خودسوزی مواد - پیرولیز - فلش اور - بلوی.

جلسه دوم: حدود و اشتعال - انفجار گازها - بک درفت.

جلسه سوم:‌ رویداد خطرناک ناشی از حریق - رفتارشناسی دود - عوامل موثر در شناخت دود.

جلسه چهارم: ایمنی کار در یونیت های رفتارشناسی - تکنیک سرلوله.

جلسه پنجم: عملیات در یونیت - اتک.